UNELMAFOORUMI_2_ohjelma_small.jpg
UNELMAFOORUMI_2_ohjelma_small.jpg

Ohjelma


SCROLL DOWN

Ohjelma


#unelmafoorumi 2018 

10.30-12.00 SEE AND BE SEEn

UNELMABUFFET, UNELMAPISTEET, DJ-MUSIIKKIA, KOHTAAMISIA, HENGAILUA, UNELMIA

12.00-13.00 RE-IMAGINE,
KAIKILLE AVOIMET AVAJAISET ulkona (Karakaari 7, espoo)

DREAMSTERIT, MUSIIKKIESITYS & PALJON MUUTA

13.00-15.30 BE INSPIRED, TYÖPAJAT

TANSSIA, SIRKUSTA, LÄSNÄOLOTAITOJA, INSPIROIVIA TARINOITA, TEATTERIA JA PALJON MUUTA!
(OPETTAJILLE OMAA OHJELMAA)

Unelmapisteet


Unelmapisteet


#UNELMAPISTEET 2017

#VAIKUTA

kehu opettajaa

Yhden opettajan vaikutus ihmisen elämälle voi olla valtava. Kuka opettaja on vaikuttanut sinun elämääsi? Mikä tekee opettajasta erityisen? Jokainen tarina videoidaan. Toteuttava taho HundrED. 

rohkea auttaja kotona ja maailmalla

Punaisen Ristin virtuaalitodellisuus vie sinut keskelle Somalian kuivuutta –pääset kokeilemaan VR-laseja ja tutustumaan työhömme maailmalla. Osaatko auttaa kaveria hädässä? Opi perusjutut ensiavusta ja lataa ilmainen Punaisen Ristin mobiilisovellus nyt!

#INSPIROIDU

Yhdessä! -lyhytelokuvat

DOKKINO: Yhdessä! -verstaissa vuonna 2016 syntyneet lyhytelokuvat tuovat esiin nuorten näkökulmia Suomen juhlavuoden teemasta, “Yhdessä”. Tule ottamaan selvää, miten suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta heijastuvat 11-16-vuotiaiden koululaisten kokemuksissa!

Unia Afrikasta -valokuvanäyttely

Useista Afrikan maista kerätyt unet vievät perhoskasvattajan, sairaalaklovnin ja perinteisen kätilön alitajuntaan. Unissa ihmiset muuttuvat villieläimiksi, pelastaudutaan kotkan kynsistä ja etsitään presidenttiä lentävässä toimistossa.

Afrikan maasta -näyttely

Tännekään emme suunnitelleet tulevamme, kumpikaan. Muistan jälleen miksi matkustan. Maahan pudonneet tavarat ja niiden löytöhetkillä syntyneet ajatukset piirtävät tarinaa matkallaolosta ja kohtaamisista. Tavarat on kerätty yhdeksän kuukautta kestäneellä matkalla, joka ulottui Etelä-Afrikasta Ugandaan.

Piirtämällä näkyväksi - Illustrating Me

Sarjakuvanäyttely nostaa esille turvapaikanhakijoiden kokemuksia heidän itsensä kertomana ja kuvittamana. Turvapaikanhakijat eri puolilta Suomea osallistuivat sarjakuvapajoihinpajoihin vastaanottokeskuksissaan. He kuvaavat sarjakuvissaan tilannetta kotimaassaan, pakomatkaansa Eurooppaan, nykyistä arkeaan Suomessa sekä tulevaisuuden haaveitaan. Sarjakuvat ovat monille ensimmäinen yritys kertoa visuaalisesti elämänsä tärkeistä asioista.

#HEITTÄYDY

Tietoa tulevasta

Unelmapisteellämme tutustutaan tulevaisuuden työhön yhdessä tulevaisuuden työn pioneerin, tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa. Kuulet myös, kuinka voit päästä luokkasi kanssa Heurekaan työstämään aihetta pidemmälle! Pääset myös testaamaan virtuaalitodellisuutta, mm. kävelemään avaruudessa! 

Tytöt & teknologia

Tekniset alat antavat konkreettisia työkaluja paremman maailmaan luomiseen. Miten sinä haluaisit muuttaa maailmaa? Pisteellämme voit kysyä mitä tahansa teknisten alojen opiskelusta Aalto-yliopiston CodeBus Africa -projektin koodaavilta tytöiltä!

Espoon kaupungin Nuorisopalvelut  

Tule haastamaan kaverisi hauskoilla Sumo-puvuilla matsiin! Kiipeilyseinällä pääset testaamaan kiipeilytaitosi! Tatuointi-pisteellä voit saada unelmiesi tatuoinnin, joka näyttää lähes yhtä aidolle, kuin oikeakin.

MAILAPELIT.FI

Mailapelien lajiliittojen kouluyhteistyö uskoo, että kuten unelmat, mailat ja pallot kuuluvat kaikille ja kaikkialle! Tervetuloa kokeilemaan ja pelailemaan StreetTennistä, -sulkista ja squashia. Haasta kaveri, testaa taitosi tai opi jotain ihan uutta!

SIRKUSTA

Pisteellä pääsee kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä ja sirkustekniikoita Sirkus Magentan ohjaajien opastuksella. Muun muassa tasapainolautta, jongleerausvälineet, poit, kukkakepit ja diabolot.  

#KOKEILE

LIve it. love it. print it. 

Teknologia avaa meille mahdollisuuksia toteuttaa unelmiamme. Toisaalta se helpottaa myös monin tavoin arkeamme. Minkälaisia eri käyttötapoja sinä keksit HP Sprocketille koulussa, kotona, reissussa, ystävien kanssa tai vaikka tulevaisuuden ammatissasi? Tule ideoimaan hauska ja hyödyllinen tapa käyttää mukana kulkevaa taskuprintteriä.

MUSIC MACHINE

Tule Mehackitin pisteelle kokeilemaan heidän työpajoissa rakennettua Music Machine -laitetta, jonka avulla voit muuttaa arkiset esineet (esim. kahvimukit ja kipot) soittimiksi ja loihtia niistä täysin ainutlaatuisia ääniä ja rytmejä! Sen lisäksi voit jututtaa Mehackitin tiimiläisiä ja kysellä heiltä kaikkea, mitä olet aina halunnut tietää luovasta elektroniikasta ja ohjelmoinnista! Tervetuloa inspiroitumaan!

MUSIIKKITEKNOLOGIA LUOVUUDEN TUKENA

Suuntaa IHAN OMA JUTTU -pisteelle soittamaan virtuaalikitarasoolo, kokeilemaan samplaysta ja biittien tekoa tai ilmoittamaan koulusi/luokkasi mukaan hankkeeseen!

TULE TESTAAMAAN OLISIKO SINUSTA DJ:si?

Dj Nada opastaa miten DJ tekee työnsä. Pääset kokeilemaan miten biisit miksataan yhteen, miten musiikit valitaan ja mitä kaikkea kuuluu hyvän deejiin osata ja tietää.

Dream Trees    

Tule suunnittelemaan unelmien maisemaan puut. Maalauksen avulla hahmottuvat omat unelmat. Paikanpäällä maalitusseja ja spraymaaleja sekä ohjaajat antavat neuvoja maalausvälineiden käyttöön. Tule kokeilemaan, inspiroitumaan ja matka kohti unelmien toteutusta voi alkaa.

#HAASTAITSESI

Valuutta, massi, hillo, kahiseva tai fyrkendaali. Talous haltuun nuori!

Tule kesyttämään finanssimörkösi ja kuule miten raha-asioita kannattaa hoitaa. Täällä ei istuta vaan Zaldoillaan finanssimörkö hiljaiseksi.

Karaoke Pitchaus!

Tule oppimaan luovaa ja nopeaa viestintää hauskalla tavalla. (laulutaitoa et tarvitse)

Hahmottele unelma    

Sinä olet oman tarinasi päähenkilö. Sarjakuvakeskuksen unelmapisteellä luodaan itsestä sarjakuvahahmo, jolle kuvitellaan vaihtoehtoisia unelmien tulevaisuuksia. Olisitko astronautti, maailmanmatkaaja, luomuviljelijä vai kaikkia niitä? Luettavana myös inspiroivia sarjakuvia.

 

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI