UNELMAFOORUMI_6_svenska_small.jpg
UNELMAFOORUMI_6_svenska_toka.jpg
UNELMAFOORUMI_program_small.jpg
UNELMAFOORUMI_workshoppar_small.jpg
UNELMAFOORUMI_press_small.jpg
UNELMAFOORUMI_6_svenska_small.jpg

Framsida


SCROLL DOWN

Framsida


#DREAMSFORUM DEN 24.5.2018

DRÖMMAR! EXPERIMENTERING! SAMARBETE! FRAMGÅNGAR! MÖTEN! MUSIK! TEKNOLOGI! KONST! DANS! SKAPANDE! KODNING! KREATIVITET!

Ungdomsfestivalen Dreams Forum är allt detta och mycket annat! Vi har bjudit in 1 000 ungdomar till evenemanget från alla de högstadieskolor våra Dreamsters har besökt under året. 

 Kärnan i Dreams Forum är att göra saker tillsammans och skapa ett nytt slags mötesplats för såväl ungdomar som företag och samhällsaktörer.  

Dreamsterna: musikern Jannika B, skådespelaren Christoffer Strandberg, musikern Pete Parkkonen, skådespelaren Krista Kosonen, skådespelaren Pamela Tola, musikern Tommy Lindgren och skådespelaren Essi Hellén.

#DREAMSFORUM
Tid: torsdagen den 24.5.2018
Plats: Nokias campusområde i Esbo (Karasvängen 3, Esbo) 
Arrangörer: Barn- och ungdomsstiftelsen och Nokia

 

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI

UNELMAFOORUMI_6_svenska_toka.jpg

Bilder


Bilder


Bilder från dreams forum 2017

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI

UNELMAFOORUMI_program_small.jpg

Program


Program


#DREAMSFORUM 2018

10.30-12.00 SEE AND BE SEEN

DRÖMBUFFET, DRÖMPUNKTER, MUSIK, MÖTEN, SAMVARO

12.00-13.00 RE-IMAGINE, OFFENTLIG ÖPPNINGSCEREMONI

DREAMSTERNA, MUSIK & MYCKET ANNAT

13.00-15.30 BE INSPIRED, WORKSHOPPAR

CIRKUS, DANS, EKOLOGISK INSPIRERANDE BERÄTTELSER, TEATER OCH MYCKET ANNAT!

EGET PROGRAM ÅT LÄRARNA!

UNELMAFOORUMI_workshoppar_small.jpg

Workshoppar


Workshoppar


#workshopparna 2017

Deltagarna skickas e-post gällande anmälningen till workshopparna!

Workshopparna är en timme långa, med undantag för Mot Racism workhoppen som Finlands Röda Kors ordnar, som är två timmar lång.

 

26. Animationsworkshop,  Antonia Ringbom

Allt kan animeras, ges liv. Om du inte tror, så kom med på workshopen! Vi animerar i grupp, inga förhandskunskaper behövs. Om du har en iPad kan du ladda ner iMotion (gratis) och ta den med. Välkommen!

Animationerna ungdomarna gjorde hittar du här: www.nuori.fi/2017/06/08/dreams-forum-animationer/

27. Du berättar, du bestämmer, Förlaget

Sara Razai har skrivit en bok om de 17-åriga tjejerna Meri och Hope, som utspelar sig dels i Gårdsbacka i Helsingfors, dels i en storstad i Kamerun. I workshopen pratar vi om hur hela världen är öppen för just din berättelse. Du kan röra dig över alla gränser och ladda vilken plats som helst med mening. Du berättar, du bestämmer.

28. Teckna din egen bok, Förlaget

Vad drömmer du om? Hur ska framtiden se ut? Teckna en historia om dig själv för 10 år sedan, idag, om 10, 30 och 50 år tillsammans med de prisbelönta illustratörerna Linda Bondestam och Jenny Lucander.

29. Alla kan drömma, Barnavårdsföreningen

En workshop för dig som kanske inte ännu vet vad du har för mål och drömmar för framtiden. Vi ger dig möjlighet att tänka på vad som är viktigt för dig just nu och i framtiden. Kom med och fundera på dina egna styrkor och värderingar, vad det är du drömmer om och vilka förväntningar du har på din framtid.

30. Snapchat, Instagram eller video CV?,  Ung Företagsamhet rf

Visste du att man anställer hellre en person med rätt inställning och personlighet, än någon med superkvalifikationer. Kom och lär dej hur du använder social media i arbetssökning.

31. Debatt och retorik: Hur du talar så att andra lyssnar, Finlands Svenska Skolungdomsförbund

Att tala inför publik kan vara skrämmande och svårt. I dagens värld är det en livsviktig färdighet - som går att träna upp! I den här workshoppen blir du bättre på debatt, retorik, att hitta argument och tala inför andra. Genom olika praktiska sorters övningar kan vi garantera att du är en bättre debattör och retoriker efteråt!

32. Träningscirkel mot rasism, Finlands Röda Kors,  Mot rasism!

Träningscirkel mot rasism är en rolig och energisk verkstad som passar alla och som använder en funktionell Forum-teatermetod. I träningscirkeln lär deltagare att upptäcka rasism och får information och erfarenheter om ingripandet mot rasism. Tyngdpunkterna ligger på de vardagliga växelverkanssituationerna t.ex. på offentliga platser.

 

UNELMAFOORUMI_press_small.jpg

Press & Samarbetspartners


Press & Samarbetspartners


#Samarbetspartners 2017

Barn- och ungdomsstiftelsens Dreams arrangerar Dreams Forum i samarbete med Nokia och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Våra huvudsakliga samarbetspartners 2017 är Alma Media, Deloitte, DNA, Hartwall, Moomin Characters och Förlaget, Nordea, Ung Företagsamhet rf, Tieto, Touchpoint och Lassila & Tikanoja. Dreams Forums plats- och tjänsteplanering hanteras av Aalto-universitet. 

Andra partners i Dreams Forums är Annantalo, Aléa, Anne Heinonen, Antonia Ringbom, Barnavårdsföreningen, Bass Campus ry, Danceteam International, Helsingfors dokumentärfilmfestival DocPoint, Eettisen kaupan puolesta ry, Esbo ungdomstjänster, Ihan oma juttu, Jussi Makkonen, Maailman sarjakuvat ry och Hei Helsinki ry, Mehackit, Red Nose Company, Seriecentralen, Sirkus Magenta ry, Finlands fotografiska museum, Wahwa, Work Pilots.

Vi tackar varmt alla våra samarbetspartners som har möjliggjort förverkligandet av Dreams Forum!

#press

Vi välkomnar alla medierepresentanter till evenemanget! 
Kontakta Dreams projektkoordinator Oskar Sandqvist, oskar.sandqvist(at)nuori.fi, 0503468725. 

Alla Dreams programmets annonser hittar du  här. 

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI