UNELMAFOORUMI_3_työpajat_small.jpg
UNELMAFOORUMI_3_työpajat_toka.jpg
UNELMAFOORUMI_3_työpajat_small.jpg

Työpajat


SCROLL DOWN

Työpajat


#työpajat 2017

Osallistujille on lähetetty sähköpostiin ohjeet työpajoihin ilmoittautumiseen! 
Työpajat kestävät yhden tunnin. Poikkeuksena on Suomen Rauhanliiton "Voiko maailmaa muuttaa paremmaksi?" -työpaja, joka kestää kaksi tuntia.

1.       Teknologia ja terveys – tikissä kohti unelmia, Nokia      

Onko sullekin yksi tärkeimmistä asioista elämässä oma ja läheisten terveys? Haluaisitko tulla testailemaan Nokian tiimin kanssa älylaitteita ja miettimään, miten teknologialla tehdään terveempää tulevaisuutta. Nostatetaan yhdessä paitsi fiilistä, myös vähän sykettä ja mittaillaan tuloksia. Tuu Nokian työpajaan jakamaan positiivista energiaa!          

2.       Tulevaisuuslabra, Alma Media

Puhutko koodia? Katseletko maailmaa VR-lasien lävitse? Oletko itse media? Jos vastasit johonkin edellisistä kysymyksistä kyllä, sinulla on juuri niitä taitoja, joita media-alalla tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Tule mukaan Alma Median tulevaisuuslaboratorioon, jossa kuulet, minkälaisia työntekijöitä mediayhtiöt etsivät 2020-luvulla, ja pääset tekemään Iltalehden toimittajien ohjauksessa oman videohaastattelun.

3.       Mikä on sun juttu? Deloitte

Tiedätkö jo missä olet hyvä? Osaatko kertoa sen muille? Tässä työpajassa me deloittelaiset autamme sinua löytämään ne asiat, joista juuri sinä saat voimaa. Saat pienessä ryhmässä miettiä omia vahvuuksiasi ja kertoa niistä muille. Omien vahvuuksien löytäminen ja niistä puhuminen voi auttaa sinua saavuttamaan unelmasi!

4.       Unelmia tuubiin – some-guruksi avuttomille aikuisille, DNA       

Siintääkö unelmissasi ura vloggaajana tai tubettajana? Halutko olla sosiaalisen median mestari? DNA:n työpajassa Eeddspeaks kertoo tiestään suosituksi tubettajaksi ja pääset lisäksi tekemään vinkkivideoita, joilla autetaan avuttomia aikuisia some-maailmaan.

5.       Make your own statement, L&T ja Touchpoint

Mikä on sun statement? Lassila & Tikanojan ja Toucpointin työpajassa pääset toteuttamaan oman statement-luomuekokassin DIY-hengessä. Kuulet lisäksi inspiroivia tarinoita ekologisesta suunnittelusta ja kiertotaloudesta.

6.       Unelmieni yritys, Nordea

Nordean työpajassa rakennat unelmistasi yritysidean. Teet töitä pienryhmässä ja suunnittelet yrityksen, jossa hyödynnetään omia vahvuuksiasi ja mielenkiinnon kohteitasi. Työpajassa kuulet nuoren yrittäjän tarinan, kun Laura Peippo kertoo, miten intohimosta syntyi oikea bisnes.

7.       Onko Sinulla tosi cool businesidea? Nuori Yrittäjyys ry

Oletko joskus miettinyt, että olisi kiva kokeilla omaa ideaa käytännössä, koska sinulla on tosi cool idea. Tule pallotelemaan sitä muiden kanssa. Kuka tietää – ehkä sinulla on jo business pystyssä kesällä. Asenne ratkaisee!

8.       Oma brändi on tärkeää työnhaussa! Käytätkö snäppiä ja instaa oikein? Nuori Yrittäjyys ry

Tule oppimaan, miten voit parhaiten hyödyntää somea ja tuoda osaamisesi näkyväksi kaikille työnantajille. Tässä työpajassa ei pelkästään surffailla somessa. #taidot esiin

9.       Let’s have a laugh! Improa ja komiikkaa? Nuori Yrittäjyys ry

Miten saat ideat ja asiat esille positiivisen kautta. Tule kuulemaan ja oppimaan, miten kehonkieli vaikuttaa viestin perille menemiseen.

10.   Tietoa tulevasta, Tieto Oyj                

Miltä työelämä näyttää tulevaisuudessa? Tule pohtimaan tulevaisuuden uramahdollisuuksia ja uusia työntekemisen tapoja Youtube-tähti Tuure Boeliuksen johdolla.  Unelmoidaan yhdessä miltä työelämä näyttää vuonna 2040!

11.   Coolisti folk, Aléa      

Millaista oli "popmusiikki" 100 vuotta sitten ja missä yhteydessä musiikkia käytettiin? Miten musiikki liitettiin nuorten vapaa-aikaan? Tule luomaan vanhasta uutta laulun ja rytmiikan keinoin. Minkäänlaista musiikkitaustaa ei edellytetä.

12.   Omakuva tulevaisuudesta, Annantalo                

Piirrä kännykkäkamerallasi otetun selfien pohjalta tulevaisuuteen sijoitettu omakuva. Miltä haluaisit näyttää, mitä haluaisit ulkonäölläsi viestiä ja mitä se merkitsee sinulle? Opit hahmottamaan kasvojen mittasuhteita ja sitä miten niiden vaihteluista syntyy kasvojen persoonallinen ilme.      

13.   Street Dance, Danceteam International
Tanssi on kaikille! Afrobeat on helppo ja hauska flashmob tyyliin opetettu katutanssitunti. Tunti soveltuu hyvin aloittelijoille.

14.   Kerro oma unelmasi tai vastalauseesi vastamainoksella, Eettisen kaupan puolesta ry

Onko sinulla oma tulevaisuuden unelma? Tai vastalause johonkin nykyiseen ongelmaan? Kerro se vastamainoksella. Työpajassa tutustutaan mainosparodioihin ja tuodaan oma mielipide esille tekemällä itse vastamainoksia. Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista kampanjoinnin ja kouluyhteistyön kautta. Eeva Kemppaisen Kuilut umpeen -blogista löytyy juttuja mm. maantieteestä, vastamainoksista ja kansalaisaktivismista.

15.   Ihan oma juttu – Musiikkiteknologia luovuuden tukena, Teosto x Triplefist Music

Tule mukaan Ihan oma juttu -työpajaan oppimaan modernia musiikin tuottamista ja biittien tekoa alan ammattilaisilta!

16.   Musiikkiohjelmointia Sonic Pi:llä, Mehackit

Mehackit tarjoaa Unelmafoorumissa Sonic Pi –musiikkiohjelmointi-työpajan, jonka tarkoituksena on johdattaa nuoret ohjelmoinnin alkeisiin ja elektronisen musiikin tekemiseen hauskalla ja innostavalla tavalla. Työpajan aikana osallistujat pääsevät koodaamaan musiikkiteoksia helposti lähestyttävällä Sonic Pi -ohjelmointiympäristöllä, joka yhdistää saumattomasti koodauksen Ruby-ohjelmointikielellä ja konemusiikin tuottamisen. Työpajaan osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta musiikin tekemisestä tai ohjelmoinnista. Sonic Pi:n avulla musiikin tekeminen on vaivatonta, leikkisää ja inspiroivaa.

17.   Läsnäolo, fokus ja tilanteeseen heittäytyminen, Red Nose Company

Teatteriharjoitteiden kautta opitaan heittäytymään tilanteisiin ja olemaan niissä läsnä. Keskitymme tilan ottamiseen ja sen antamiseen sekä yhteiseen rytmiin. Työpaja sisältää elementtejä teatteri-improvisaatiosta, fyysisestä teatterista ja klovneriasta. Tervetuloa!

18.   Inspiraatio taiteilijan työkaluna, Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian

Jean Sibeliuksen säveltäessä musiikkia kaiken lähtökohtana oli oikean tunnetilan ja tunnelman löytäminen. Inspiraation hyödyntäminen ruokkii luovuutta ja herkkyyttä sekä antaa tärkeitä työkaluja muusikon työhön. Työpajassa tutustutaan Sibeliuksen inspiraation lähteisiin musiikin ja tarinoiden kautta. Sellisti Jussi Makkosen ja pianisti Nazig Azezianin Sibelius-aiheisen tarinallisen kokonaisuuden on kokenut jo yli 400 000 kuulijaa eri puolilla maailmaa.

19.   Reitti unelmaan, Sarjakuvakeskus

Työpajassa pohditaan miltä uratoiveen toteutuminen voisi näyttää: piirretään omakuva tulevaisuuden unelmatyössä sekä kolmen ruudun sarjakuva aiheesta. Sarjakuvassa voi hyödyntää päivän aikana kuulemiaan vinkkejä ja uusia ideoita: minkälainen voisi olla reitti oman unelman luokse? Osallistua voi hyvin ilman aiempaa piirtämiskokemusta.

20.   Juggling away! Sirkus Magenta

Tervetuloa sirkustyöpajaan kokeilemaan ja oppimaan erilaisia sirkustemppuja. Työpajassa opetetaan jongleerauksen perusteita ja opastetaan erilaisten temppujen maailmaan.

21.   Reality Editing, Suomen valokuvataiteen museo   

Mitä kaikkea omakuva voi olla? Päästä luovuutesi valloilleen valokuvatyöpajassa, jossa tehdään kokeellisia muotokuvia ilman valmiita filttereitä tai digitaalisia kuvankäsittelyohjelmia. Pajassa työskennellään valokuvataiteen näkökulmasta erilaisten visuaalisten tehokeinojen kuten valaistuksen, peilien ja värikalvojen avulla. Valokuva on kevyt ja nopea keino kokeilla erilaisia ilmiasutapoja sekä pohtia miten voit nähdä itsesi toisin. Tule ottamaan ilo irti valokuvauksesta!
Työpajassa kuvataan omilla kännykkäkameroilla. Voit myös kuvata Valokuvataiteen museon iPadeilla tai pokkarikameroilla.

22.   Dj-paja, The Movement Ry

DJ-pajassa opetellaan miten DJ tekee työnsä. Ohjaajana toimii pitkän linjan ammatti-dj Dj Nada. Opi miten biisit miksataan yhteen, miten musiikit valitaan ja mitä kaikkea kuuluu hyvän deejiin osata ja tietää.

23.   Kesätyöpaikka - Miten onnistut haastattelussa? Heippa

Haetko kesätyöpaikkaa ensi kesäksi? Jännittääkö työhaastattelu? Tule työpajaan harjoittelemaan haastattelua sekä kuulemaan parhaat vinkit miten onnistua haastattelussa! Työpajan vetäjinä ja asiantuntijoina toimivat kokeneet rekrytoijat ja konsultit.

24.   Kohti unelmaduunia - askel kerrallaan, Work Pilots

Työelämä on murroksessa ja sanotaan että se tulee tulevaisuudessa koostumaan tuhansista eri palasista. Miten lähteä rakentamaan omaa unelmaduunia tässä muutoksessa? Työstetään yhdessä mistä elementeistä ja eri tähtäimen tavoitteista voisi koostua sinun unelmaduunisi ja millaisia askelmia voisit rakentaa kohti omia unelmiasi työelämästä. Miten voisit konkreettisesti aloittaa polun jo tänään?        

25.   Voiko maailmaa muuttaa paremmaksi? Suomen Rauhanliitto

 Rauhankoulun draamapajassa koetaan 1950-luvun Alabamaan sijoittuva tarina rasismin vastaisen liikkeen historiasta, rohkeudesta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä. Yhdessä visioidaan oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta ja pohditaan vaikuttamisen keinoja nykypäivänä. HUOM: kahden tunnin työpaja.

STAY TUNED: #UNELMAFOORUMI

UNELMAFOORUMI_3_työpajat_toka.jpg

Festarikuva sininen


Festarikuva sininen


kooste Alma Median vuoden 2016 työpajasta: